Tăierea viței de vie

Tăierea viței de vie Tipuri, reguli și perioade optime de tăiere Tăierea viței de vie influențează în mare măsură calitatea și cantitatea strugurilor. Orice viticultor ar trebui să cunoască importanța tăierii la cultura viței de vie. Este una dintre lucrările care dictează dezvoltarea lăstarilor, cât și cantitatea și calitatea producției de struguri. Fără intervenții din…

Reguli de tăiere pentru diferite soiuri de pomi fructiferi

Toamna, tăierile se vor executa după căderea frunzelor și înainte de apariția temperaturilor negative, iar primăvara, tăierile se vor efectua înainte de înmugurire, când temperaturile sunt pozitive.   Lucrările de tăiere la MĂR şi PĂR   Cunoaşterea particularităţilor de creştere şi fructificare a soiurilor de măr face posibilă aplicarea unor tehnologii diferenţiate, de la tăieri…

LUCRĂRILE LUNII NOIEMBRIE

CULTURA PLANTELOR DE CÂMP În această perioadă se finalizează lucrările de recoltare, transport și depozitare pentru produsele agricole. Cea mai importantă activitate a lunii noiembrie este pregătirea terenului pentru campania de primăvară, eliberându-se suprafețele agricole de resturile vegetale. Este indicat ca toate terenurile agricole să fie arate înainte de intrarea în iarnă, arătura fiind efectuată,…

Obținerea răsadurilor sănătoase

Cultivarea legumelor prin răsad asigură producții timpurii și de calitate, producerea răsadurilor sănătoase reprezentând o activitate esențială pentru legumicultori, care pot cultiva legumele atât prin însămânțarea directă în sol a semințelor, cât și prin răsaduri, care presupun înființarea unei culturi prin plantarea de plante tinere (40-85 de zile), crescute anterior în răsadnițe. Răsadul reprezintă planta…